24/7 Support number info@banjavrujci.org.rs

Gde i na koji način provesti vikend u Srbiji?

Sezona putovanja često podrazumeva odmore tokom zime, praznika i leta, a odlazak na sjajan vikend u Srbiji može biti idealan način da se dobije nova energija nakon iscrpne radne nedelje. Upoznavanje lepota i atrakcija u sopstvenoj zemlji preporučuje se svima, prvenstveno jer je organizacija i planiranje mnogo manje zahtevan proces u odnosu na putovanje u inostrastvo.

Da bi se obezbedilo nizanje iskustava, upoznavanje znamenitosti i gurmanskih specijaliteta tokom vikenda u Srbiji, potrebno je razmotriti mnogobrojne ideje i odabrati domaći turizam u skladu sa ličnim preferencijama i potrebama saputnika – partnera, članova porodice i prijatelja.

Banjski turizam iznova osvaja srca domaćih i stranih turista

Banje su omiljena mesta za kvalitetan i živopisan odmor svih generacija, a idealan izbor za opušten i komforan vikend u Srbiji. Zahvaljujući brojnim i izuzetno značajnim sadržajima, banjski turizam oplemenjen je i mogućnostima za oporavak nakon različitih tegoba, zbog čega se kombinuje relaksacija i korisnost. Neki od najpopularnijih predstavnika jesu Vrnjačka Banja, Sokobanja, Prolom, Mataruška, Niška, Selters i mnoge druge.

Neverovatne mogućnosti za odmor i novu energiju pružaju inovativno opremljeni SPA centri, akva parkovi, dok je raspoloživost smeštajnih kapaciteta na visokom nivou dostupnosti za sve turiste. Za odlazak u banju vikendom u Srbiji radi odmora potrebna je blagovremena rezervacija, dok se često i prepisuje boravak kao deo oporavka nakon povreda, zdravstvenih tegoba i problema bez čekanja i zakazivanja.

Planinski venci su neiscrpna baza svežeg vazduha i atrakcija

Da bi vikend u Srbiji bio ispunjen upoznavanjem krajolika, ali i zabavom za najmlađe posetioce, preporuka je, pored banjskog, posetiti i predstavnike planinskog turizma. Naravno, na prvom mestu kao nezaobilazno središte nalazi se Zlatibor, na kojem se nižu iskustva za obožavaoce zimskih sportova, Wellness usluga, vožnje gondolom, kao i poseta znamenitosti kulture i mesta za zabavu mališana.

Takođe, Kopaonik je planina na kojoj postoji širok spektar atrakcija, a posebno tokom zime je popularno skijanje, sankanje i druge zabave na snežnom pokrivaču. Mnogi drugi predstavnici planinskog turizma kao što su Tara, Stara planina, Rudnik, Golubac, Fruška Gora, zatim na jugu Goč, Stolovi i jugoistoku Suva planina, obezbeđuju sjajnu priliku za boravak tokom čitave godine uz zabavu, razonodu, odmor i novu energiju.

Seoski turizam je spoj inovacija zasnovanih na tradiciji i običajima

Posebna varijanta turizma, koja se može zasnivati na posetama planinskih oboda, okruženja banja, ali i drugih mesta u zemlji, jesu seoska domaćinstva. Konkretno, seoski turizam je izuzetno popularan poslednjih godina, kao spoj tradicionalnih vrednosti i smeštajnih jedinica, uz inovativne mogućnosti za odmor.

Vikendom u Srbiji se brzo i lako može otputovati u mesta koja okružuju gradove, smeštena u prirodi bez buke i gužve. Na primer, veliki broj domaćinstava kategorizovanih za seoski turizam kao smeštaj imaju barake i druge drvene kućice, priliku za upoznavanje domaćih životinja i proizvodnje na selu, ali i šetnju, kupanje i jednostavno: odmor i mir.

Kada se planira putovanje tokom vikenda u Srbiji, preporuke su veoma brojne i raznovrsne, a idealno rešenje rezultat je sopstvenih potreba, želja i interesovanja. Za turiste svih generacija dostupan je spektar banja, planina, seoskih domaćinstava, pored naravno gradova. Kombinujući nova iskustva koja daje upoznavanje znamenitosti sa kvalitetnim odmorom, domaći turizam ispunjava sve potrebe posetilaca.